OVERZICHT MOOISTE FIETSARRANGEMENTEN OP DE VELUWE

Hotels fietsarrangement Veluwe

Hoe kan je de prachtige Veluwe beter ontdekken dan op de Fiets? Wij zetten de mooiste fietsarrangementen op de Veluwe voor je op een rij. 

Kies je voor een heerlijk hotel en stap je vanaf daar op de fiets? Of ga je voor het unieke Klavertje Vier Fietsarrangement van Fletcher? Je fiets dan iedere vakantiedag naar een ander hotel. 

Luxe vakantiehuis met prive zwembad (37)

Uniek 5-daags Klavertje Vier fietsarrangement Veluwe

Een uniek fietsarrangement: fiets van hotel naar hotel op de Veluwe. De fietsroutes zijn tussen de 42 en 48 km. Bij het inchecken in het Fletcher hotel ontvang je jouw nieuwe fietsroute. Ontdek de Veluwe met dit unieke fietsarrangement! 

hotel met hond veluwe fletcher vierhouten mallejan

Veluws fietsarrangement in Vierhouten

Kies uit een 3 of 4-daags fietsarrangement bij Flechterhotel Malle Jan in Vierhouten. Dit hotel ligt midden op de Veluwe. Boek je dit heerlijke hotel dan ontvang je gratis fiets- en wandelroutes. Dit arrangement is incl. ontbijt, lunchpakket en 3-gangen diner. 

hotel met hond veluwe fletcher epe zwolle

Fletcher Hotel fietsarrangement Veluwe

Wil je fietsen op de Veluwe? Dan zit je met dit fietsarrangement van Fletcher hotels in Epe helemaal goed. Epe ligt midden op de Veluwe. Fiets weg bij je hotel gelegen in het bos en met enkele minuten fiets je over kleurrijke heide. Bij dit fietsarrangement van Fletcher hotels is een uitgebreid ontbijt, lunchpakket en diner inbegrepen. Bekijk arrangement. 

Plaatsen Veluwe Hoenderloo

Hotel Fietsarrangement Veluwe bij Van Der Valk Apeldoorn

Fiets in één van de mooiste regio’s van Nederland en verblijf in een comfort kamer in het Van der Valk hotel in Apeldoorn. Boek je een Fietsarrangement Veluwe bij Van der Valk dan geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet en een dinnerbuffet. Bekijk de unieke fietsarrangementen van Van der Valk. 

Plaatsen Veluwe Hoenderloo

Fietsarrangement Hotel de Hoeve van Nunspeet

Midden op de Veluwe ligt het gezellige en toeristische dorp Nunspeet. Hotel de Hoeve van Nunspeet is dé bestemming voor een fietsarragement op de Veluwe. Boek dit heerlijke hotel incl. gratis fietsroutes, uitgebreid ontbijt en fietshuur. Bekijk dit 2-daagse fietsarrangement. 

Beleef de Veluwe tijdens een fietsarrangement

Een fietsarrangement Veluwe kan een prachtige vakantie zijn voor het hele gezin of gewoon lekker samen. Je kunt een vakantiehuisje huren met huurfietsen inbegrepen waarbij je diverse routes kunt uitstippelen. Er zijn ook verschillende hotels fietsarrangement Veluwe aanbieden. Bij een Veluwe fietsarrangement fiets je door de prachtige natuur die je combineert met een verblijf op de Veluwe. Na de fietstocht rust jij lekker uit op je kamer waarbij je nog steeds van het mooie uitzicht van de bossen en heuvels geniet. Fietsarrangement Veluwe brengt je even tot rust waarbij je ook beweegt. Je bent actief bezig en dat is altijd gezond. Je snuift de frisse lucht van de bossen in terwijl je de mooiste routes aflegt.

Bij Fletcher kun je bijvoorbeeld een 3 daags fietsarrangement boeken. Een 3 daags fietsarrangement van Fletcher brengt je helemaal tot ontspanning. Je kunt een lunchpakketje meenemen en krijgt een fles smaakvolle Veluwse Cuvee. Naast de overnachtingen kun je ook een heerlijk a la carte diner en (elektrische) fietsen bijboeken. Zo maak je jouw arrangement helemaal compleet.

3 daags fietsarrangement Veluwe

Fietsarrangement Veluwe behoort tot wel het meest indrukwekkende fietsarrangement van Nederland. Fietsarrangement Veluwe is zowel in een 3 daags of meerdaags fietsarrangement te boeken. Elk fietsarrangement heeft zijn eigen samenstelling en voorwaarden. Je kunt op de Veluwe zeer veel routes fietsen. Mooie Veluwse plaatsen zijn onder andere Apeldoorn, Epe, Nunspeet, Beekbergen, Rheden, Putten, Uddel, Kootwijk, Hoenderloo en Harskamp. Je vindt op de Veluwe veel natuur, cultuur, ambacht, geschiedenis en erfgoed.

Nationaal park de Hoge Veluwe en Veluwezoom

Nationaal park de Veluwe bevindt zich in de provincie Gelderland. Het is een enorm natuurgebied, welke tot het grootste Europese natuurpark behoort. Het gebied bestaat uit twee delen welke aangesloten zijn aan elkaar. Het park beslaat maar liefst 91.200 hectare aan natuur met heide en veel bossen. Medio augustus tot medio september vind je bloeiende heideplanten. Verder vind je er het Edelhert, welke tot een van de Europese Big 5 behoort. Daarnaast vind je er de Schotse Hooglander, de Ree, het Wilde Zwijn en de Vos. Op de Veluwezoom kun je ook heel veel mooie vlinders spotten die zomers rond de heideplanten fladderen. 

Een aantal populaire Veluwse fietsroutes

Ga terug in de tijd met een 48 km lange fietsroute waar nijverheid en handel centraal staan. Je fiets hierbij langs de plaatsen Apeldoorn, Loenen en Beekbergen. De omgeving is nu stil en geschikt voor rustzoekers. Maar vroeger waren de mensen hard aan het werk op de Veluwe. Denk aan stoomtreinen, papiermolens en ijzerovens. Er zijn plaatsen langs deze fietsroute die je terug in de tijd brengen naar dit historische erfgoed. Je kunt op elk gewenst moment je route verkorten of verlengen.

Tip: boek een gezellige boutique hotel op de veluwe.

Fietsarrangement Veluwe – Veluwe zoom 

De 49km lange royale fietsroute door de Veluwezoom brengt je langs kerken, heide en mooie gebieden langs de IJssel rivier. Als je niet ervaren bent met het betreden van heuvels kun je hier het beste met een elektrische fiets doorheen. Verder vind je op deze route het Posbank Paviljoen met een fietsend Koningin Beatrix standbeeld. Daarbij vind je veel cultuur zoals mooie kastelen en landgoed huizen met paleisachtige tuinen in het IJsseldal, welke omgeven is door bos en schitterende heidevelden. De fietsroute bevindt zich in en om de plaats Rheden.

Fietsarrangement Veluwe – Nunspeet

Een andere bijzondere route is de kunstzinnige fietsroute via Nunspeet. Op deze 45km lange route zal je de kunstgeschiedenis in het plaatsje Nunspeet beleven. Hier ontdek je sporen van bekende schilders uit vroegere tijden. Je komt op elk punt een paneel met informatie tegen over de schilders die hun markeringen daar achterlieten. Ook kun je oude woonhuizen van de schilders bewonderen.

Er zijn nog talloze routes die je bij jouw fietsarrangement kunt krijgen. Bij elk knooppunt kun je direct zien welke bezienswaardigheden je op de route kunt bezoeken. Denk aan een kasteel, museum, landhuis, monument of uitzichtpunt waar je wild kunt spotten.

De Veluwse natuurgebieden behoren tot de mooiste van Europa. Kortom, een fietsarrangement Veluwe mag zeker niet ontbreken op jouw verlanglijstje.

Tip: bekijk ook fietsarrangementen Achterhoek en fiets op Terschelling.